pondělí 5. září 2016

Jak využít kokosák?


Vím, že všechny kokosák či kokosový olej znáte, ale dneska vám dám pár tipů, jak ho můžete využít. Snad vám nějaké z mých tipů přijdou vhod a vyzkoušíte je!
Třpytivé namazání
Stačí když kokosový olej smícháte s trochou zlatého prášku, pigmentu nebo třeba i jen seškrabaných očních stínů, pořádně zamícháte a pak už jen stačí namazat. Nejlepší to bude právě na léto, k moři, kde si namažete opálené ruce a nohy a budete se krásně třpytit do zlata. Určitě se to dá využít i místo rozjasňovače, ale pozor, pokud máte mastnější pleť, raději bych to na obličej nedávala.
Jídlo (Smažení)
Možná, že to víte, ale jestli ne, kokosový olej se nedá skvěle využít jen kosmeticky, ale i v kuchyni. Nejraději na něm mám osmažené palačinky, které potom mají skvělou kokosovou chuť a vůni.
Krém na holení (Péče po holení)
Krémy a pěny na holení jsou drahé a chemické. Kokosový olej se dá skvěle využít jako krém na holení. Žiletka po něm skvěle klouže a ještě pokožku krásně vyživuje. Pokud ale raději zůstanete u klasických pěn a krémů na holení, dá se použít i po holení, kdy podrážděnou pokožku zklidní a nohy vás nebudou druhý den svědět.



Krém na obličej

Ačkoliv se to možná nezdá, i samotný kokosový olej skvěle poslouží jako noční krém na obličej a to jak na sušší pleť tak na mastnou. Stačí ho opravdu trocha a vystačí vám na celý obličej. Nejlepší na tom je, že nejen, že budete mít pleť krásně vyživenou, ještě budete celý večer kokosově vonět.

Odličování

Pokud jste fanoušci mastnějších, dvoufázových odličovačů, možná vás tato cesta, jak využít olej potěší. A i pokud nejste, určitě ji vyzkoušejte. S kokosovým olejem totiž jdou velice jemně a šetrně odlíčit oči. Stačí dát trochu oleje na vatové tamponky, přiložit na oči a obvyklým způsobem je odlíčit. A věřte mi, poradí si i s linkami a řasenkou.

Lip scrub

Trocha toho DIY. Pokud i vás trápí suché či šupinkaté rty, určitě oceníte tenhle rychlý mininávod na domácí lipscrub. Stačí smíchat 1 lžíci kokosáku s 1 lžící cukru. Potom jen nanesete na rty a jemnými krouživým pohyby pusu masírujete. Olej rty vyživí a cukr obrousí. A po proceduře můžete zbylý scrub klidně olíznout, protože chutná skvěle. Pokud nejste fanoušci kokosové vůně, stačí přidat trochu jakékoliv potravinářské tresti a lipscrub bude mít hned jinou chuť i vůni. Mým osobním favoritem je citron.

Vlasy

Toto vás jistě nepřekvapí, ale stejně jsem to tu chtěla zmínit, prostě si naberte do dlaní trochu oleje a ještě do mokrých vlasů vetřete. Nejenže budou vonět, ale budou i lesklejší a zdravější.

 Lesk na rty

Další jednoduché DIY. Pokud chcete průhledný lesk, stačí na rty natřít samotný kokosák, ale pokud chcete barvu, stačí nad svíčkou rozehřát 1 lžíci kokosáku a do ní rozpustit kousíček libovolné rtěnky. Pečlivě zamíchejjte, přelijte do nádobičky a můžete používat. 


Koupelový olej

Pokud milujete koupání se ve vaně tak jako já, určitě vám tohle pobyt ve vaně ještě zpříjemní. Stačí nalít trochu kokosového oleje do vody a pak už si je užívat vůni oleje. Kromě vůně nám olej vyživí i pokožku a z vany vylezeme vláční a voňaví.

Doufám, že se vám moje tipy líbily!

Máte kokosový olej doma? Používáte ho v kuchyni? Vyzkoušíte moje tipy?

4 komentáře:

Moc Vám děkuji za všechny komentáře :)